Турнирният директор на Sofia Open пристигна в българската столицата, за да се захване с работата около надпреварата от категория ATP 250.

Тя започва на 3 февруари и ще събере големи имена в мъжкия тенис като Стефанос Циципас, Карен Хачанов, Стан Вавринка, Данил Медведев и още.

Джокович, видимо развълнуван от триумфа на неговия племенник Новак на Australian Open, говори за очакванията си за Sofia Open и разкри някои изненади, които трябва да очакват феновете.

Горан заяви, че победата на Новак е посветена на целия балкански полуостров и че Джокера веднъж е бил в България и много харесва зимните ни курорти.

Ще го навие да дойде отново за турнира ако не като играч, то като зрител, за да зарадва родните фенове.

Организаторите ще запазят един "уайлд кард" до последния възможен момент, който би бил или за Григор Димитров ако промени решението си за неучастие, или за друг елитен тенисист, с който се преговаря в момента.

Има множество играчи, които отпаднаха рано на Australian Open и биха били готови да се впуснат в надпреварата на родна земя.

Снимка: Павлин Даскалов

Горан Джокович заяви, че целта му не е просто да спомогне за оцеляването на турнира, а и да го запази в поне следващите 15 години. Доколко това е възможно, само бъдещето ще покаже.

Ще има много изненади за феновете, които бяха призовани от сърбина да подкрепят любимците си.

Надпреварата в София няма да е просто тенис турнир, а шоу програма и възможност за различни бизнес проекти.

Снимка: Павлин Даскалов