Григор Димитров победи Даниел Еванс с 2:6, 6:4, 6:2 след 2 часа и 17 минути игра, за да донесе първа победа за България на ATP Cup.

Родният тенисист изравни резултата срещу Великобритания на 1:1 победи, въпреки че започна много слабо мача, който бе първи за него през годината.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СБЛЪСЪКА >>>

Нивото му в първия сет бе слабо и грешките изобилстваха, но след това бавно и сигурно хасковлията набра скорост и направи шоу на централния корт в Сидни.

Със сигурност има в запас много по-силно представяне за следващите мачове, когато влезе във форма и тялото му свикне на интензитета.

Еванс изигра един от силните си мачове и даде голяма битка на българина, за което и самият Григор призна след мача.

"Много съм благодарен. Еванс е страхотен играч и винаги с него правим оспорвани битки. Трудно ми бе като за първи мач от сезона, но се радвам, че спечелих. Благодаря на всички българи бяха страхотни (на български език). Хубаво е да си капитан, когато тези момчета са около мен. Имам 5-10 минути да решим за отбора ни на двойки. Британците са много добри и имат страхотна двойка. Сега вече става въпрос за играта, за публиката, ще направим най-доброто за тях", каза световният №20 след края.

Гришо успя да подобри постепенно нивото си на сервис и най-вече впечатли с печелившите си удари от бекхенд, които не спряха да тормозят световния №42 във втория и третия сет.

Във втория Григор изпусна пробив аванс, но направи такъв за 6:4. В третия играта му беше истинска наслада.