Григор Димитров спечели първи мач от 48 дни и тръгна успешно на Мастърс турнира в Синсинати след 6:3, 6:4 над световния №16 Роберто Баутиста Агут.

Така българинът спря негативната си серия от три поредни поражения.

Във втория сет мачът бе прекъснат заради дъжд при резултат 4:3 за испанеца, който сякаш взимаше и психологическо предимство. Но след подновяването на играта първата ни ракета обърна резултата. И сподели, че дъждът е играл за него.

"Да, прекъсването ми помогна. Преди това условията се променяха непрестанно, а той играеше все по-добре и се движеше чудесно по корта - каза Димитров. - Знаех, че трябва да направя нещо и то бързо. Тогава дойде прекъсването и ми даде възможност да се успокоя и да се пренастроя. След подновяването на играта стартирах много добре и успях да обърна нещата.

Трудно е да се каже до къде мога да стигна в Синсинати. В такива турнири трябва непрестанно да даваш сто процента от себе си, защото мачовете са такива, че няколко точки могат да решат всичко.

Схемата е пълна със силни играчи, които са в много добра форма. В момента мисля единствено за следващия мач (срещу Александър Бублик от Казахстан). Ще вляза в него със същата нагласа като днес.

Срещу Роберто първият сет беше много важен за развитието на мача. Още от началото бях много солиден и сервирах много добре. Той е страхотен играч и знаех, че трябва да използвам всяка негова грешка. Във втория сет просто се опитвах да остана в мача и дъждът също ми помогна.

Дойдох тук за пръв път, когато бях на 20 години, и още от първия ден се влюбих в турнира. Държа да отбележа, че се чувствах така и преди да спечеля титлата (направи го преди 4 години).

На този турнир усещането е много леко и приятно, особено заради това, че точно след него идва US Open, където е истинска лудница.

Синсинати е като затишието преди бурята. Дори в случаите, когато не играх успешно в турнира, винаги се чувствах добре тук."