Григор Димитров отправи специална благодарност към българскиите фенове в Калифорния, които го подкрепят по време на мачовето му от АТР турнира в Сан Диего.

След победата си над световния №901 Аугуст Холмгрен тази сутрин, Димитров заяви, че е горд българин и винаги е щастлив да вижда родните флагове по трибуните.

"Аз съм горд българин, когато видя българския флаг и усетя подкрепата на своите сънародници, това ми дава огромна допълнителна енергия.

Нямаше голяма разлика, че играя срещу друг противник. Подготвих се така, както го правя преди всеки мач. Концентриран съм върху всеки мач, още веднъж благодаря на публиката, че дойде".

Попитан какъв съвет ще даде на младия си опонент днес, Григор отвърна:

"Бих му казал, че най-важните неща са дисциплината и семейството. Упоритата работа винаги се отплаща. Нека не забравя, че тенисът е маратон, а не спринт. Ако се грижиш за себе си и останеш здрав, може да играеш много дълго", заяви Григор.

Неговият следващ съперник в Сан Диего е руснакът Aслан Карацев, който е №24 в света. Именно Карацев бе човекът, който в началото на годината елиминира Гришо от четъвртфиналите на Australian Open, но тогава родният играч бе съпътстван от травма, която му попречи да доиграе мача.