Григор Димитров победи Роберто Баутиста-Агут със 7:6(10), 6:4 и се класира за третия кръг на Мастърса в Париж след час и 37 минути игра.

Там българинът ще срещне хърватина Марин Чилич.

Григор показа подобрение в много от компонентите, но и старите слабости отново бяха на лице.

Спечели първия сет с инфарктен тайбрек, след като не се получи нито един пробив, а във втория изпусна аванс от два пробива.

Въпреки всичко показа характер и играта му бе много по-добра от тази в последните два мача срещу Лайович и Кукушкин.

Световният №25 Баутиста-Агут загуби за трети път в четири мача срещу Григор, въпреки че бе равностоен в по-голямата част от двубоя.

Това изцяло важеше за първия сет, където единственото предимство за световния №10 бяха сервисите му. Заби поредица от асове (общо 13 в мача) и не даде нито една точка за пробив на съперника. Подобно постоянство нямаше в последните му мачове.

Няколко двойни грешки отново бяха на лице, но този път не идваха в най-ключовите моменти.

Тайбрекът бе добър за Григор, въпреки че изпусна аванс от 6:3 точки, което отново ни накара да се страхуваме от добре познатата слабост. Показа воля за победа и направи ключов мини пробив за 12:10 точки.

Вторият сет започна страхотно. Два пробива донесоха аванс от 4:1 и ни накараха да повярваме, че този път българинът ще стигне лесно до победата.

Само че отново се постара да ни опровергае и изпусна аванса. Въпреки това направи нов пробив при 5:4 и заслужено спечели мача, което е повече от позитивен знак.

Въпреки проблемите показа различни неща, сред които постоянен сервис в първия сет и по-добра игра от основната линия в целия мач. Грешките от бекхенд отново преобладаваха, но агресивната игра "призова" и Агут да греши често.

Интересен факт е, че за първи път от много време българинът игра на второстепенен корт и това може би помогна психически.

Настилката в Париж е много бърза и това бе предимство в по-дългите разигравания. Чилич обаче също се чувства добре тук и предстоящият мач на теория е много по-труден.