Единственият ни участник на Откритото първенство на Австралия при мъжете Григор Димитров проведе първа тренировка на централния корт в комплекса, където ще е турнирът.

Първата за годината надпревара от Големия шлем е от 8 февруари в Мелбърн. Около неговата организация, карантинирането на играчите и възможностите им за подготовка се вихрят скандали.

Но във вторник вечерта наше време Григор тренира с приятеля си и световен №14 Давид Гофен на "Род Лейвър Арена", централният корт в "Мелбърн Парк".

Заедно с Димитров бе физиотерапевтът му Алгис Христов, който временно ще има по-сериозни тренировъчни ангажименти, след като Данте Ботини е под строга двуседмична карантина. Причината е, че аржентинецът - нов треньор на Гришо, бе в полета от Лос Анджелис, в който е имало пътници с COVID-19. И всички пасажери получиха забрана да напускат хотелските си стаи.

При Димитров и Гофен няма такива проблеми и те вече се възползват от петте часа за тренировки дневно, които са определени за играчите.

Времето е разпределено по минути като включва транспорта на състезателите, два часа на корта, два часа във фитнеса и един час за възстановяване и хранене на открито, преди да се завърнат в стаите си.

Режимът е строг и сложен, но според организаторите това е единственият начин да има турнир.

От 1 февруари Григор ще се включи в една от двете надпревари в категория ATP 250, които ще са подгряващи за Australian open.