Григор Димитров от четвъртия опит постигна своята победа №300 в професионалния ATP тур.

Българинът сломи босненеца Дамир Джумхур с 6:3, 7:5 за час и 35 минути на старта на турнира от категория ATP500 във Виена, макар че играта му отново не бе не нивото, което гледахме на US Open.

Важен е крайният резултат, а той е юбилейна победа, която го праща в елитна компания с други големи тенисисти.

Успехът е четвърти пореден над Джумхур, който в момента е №90 в световната ранглиста и все така не успява да се противопостави на играта на българина.

А тя днес далеч не бе толкова впечатляваща. Двамата се редуваха да правят непредизвикани грешки, но на висока скорост и в качествени разигравания. Двубоят бе много атрактивен за гледане от неутралния зрител.

За феновете на българина отново имаше моменти на горчивина, тъй като на два пъти във втория сет изпускаше пробив аванс и бе близо до това да тръгне по влакчето на ужасите на нов обрат.

За щастие този път Димитров се събра и благодарение на успеваемостта си на първи сервис бе фаворит за спечелване на мача. Възползва се от по-големия си арсенал от оръжия и с общо пет пробива в мача спечели сблъсък с Матео Беретини в следващата фаза.

Италианецът ще е много по-висока летва за Григор и едва ли ще направи и наполовина грешките на босненеца. Българинът ще трябва да вдигне нивото си.

В другите мачове във Виена:

Диего Шварцман (Аржентина) - Пиер Юг-Ербер (Франция) 6:4, 6:4

Мартон Фучович (Унгария) - Лоренцо Сонего (Италия) 6:4, 6:4

Матео Беретини (Италия) - Кайл Едмънд (Великобритания) 3:6, 6:3, 6:4