Григор Димитров допусна загуба с 1:2 сета (6:4, 2:6, 2:6) с обрат от Давид Гофен и така Белгия изравни резултата на 1:1 срещу България на ATP Cup.

Така родният тим ще се нуждае от задължителна победа в двойките, за да се класира на четвъртфиналите.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МАЧА >>>

Хасковлията допусна голям спад след първия сет, в който игра добре и бе обърнат от традиционно удобни си съперник, който пък игра освободено и уверенео. Твърде много двойни и непредизвикани грешки обрекоха българина на неуспех, който бе нелогичен предвид досегашното представяне на турнира.

Така Гофен постигна едва втора победа в десет мача срещу Димитров. Българинът допусна седем двойни грешки и цели 20 точки за пробив, от които седем бяха реализирани. За сравнение българинът реализира четири от осем възможности.

Мачът започна с уверена игра на българина и пробивът дойде още на първото подаване на съперника. След това Гофен изпусна аванс от 40:0 на сервис на Димитров и пак се видя психологическата му бариера в този дуел. След това двамата си размениха по още един пробив, а дори и Гофен да правеше хубави неща, след това ги заличаваше с грешки или невъзможност да се справя с форхендите на българина. За жалост обаче Григор сдаде и този пробив аванс, този път с двойна грешка и така резултатът бе 4:3 в негова полза. При 4:4 дойде много важен гейм за Григор, който изпусна аванс от 40:0. Сервисът на българина спаси нова възможност на съперника, а проблемите на втори сервис бяха големи и за двамата. Димитров триумфира в сета с фамозен бекхенд по диагонала, който донесе закючителния пробив. През последните месеци българинът традиционно печели по този начин сетовете.

Само че вторият започна ужасно. Григор правеше твърде много двойни грешки, а сервисите му не бяха никакъв проблем. Успя да спаси няколко точки за пробив, но белгиецът имаше прекалено много възможности и поведе с 3:0 с два пробива. Слабата игра на Димитров продължи, а пасивът му се увеличи, което се дължеше и на подобреното представяне на белгиеца. Сетът беше обречен и завърши с гейм на нула за Гофен.

За жалост спадът на българина се прехвърли и в третия сет, а Гофен ставаше все по-уверен. Единствените му колебания бяха в шестия гейм при 3:2, когато направи две двойни грешки, но въпреки това взе подаването си не без голяма доза късмет. Григор допусна пореден пробив и изостана прекалено много, а Гофен с гейм на нула завърши победния си ход.