Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира в Ротердам след поражение от канадеца Феликс Оже-Алиасим с 4:6, 2:6 за час и 18 минути.

19-годишният талант постигна втора поредна чиста победа срещу българина, като и тази беше напълно заслужена. Феликс игра прекрасно и на много високо темпо, като се видя голяма разлика не само във възрастта, но и в концентрацията.

Григор игра коренно различно спрямо мача с Денис Шаповалов в първия кръг и агресивните му удари този път изобщо не влизаха. В последните два гейма от мача българинът показа онова примиряване, което гледахме на няколко пъти от него и през миналата година. Неприятно, но заслужено поражение.

В днешния мач хасковлията имаше своите добри моменти, но грешеше твърде често от бекхенд и при ударите на мрежата, които бяха задължителни за реализиране при толкова добре играещ съперник.

Мачът започна колебливо за българина, който се оказа в ситуация 0:30, но със страхотна игра обърна развоя. Последваха три поредни гейма на нула и добро сервиране от двамата. При 2:2 обаче българинът изигра слаб гейм и допусна пробив, който успя да върне моментално с агресивната си игра. Необичаен пропуск на мрежата от Гришо доведе до нова възможност за съперника и той се възползва, за да поведе с 4:3. След това затвърди лесно пробива и затвори сета с 6:4 след много силно сервиране в края.

В началото на втория сет Григор взе подаването си на 30, като съперникът му спечели най-красивото разиграване в мача. Григор грешеше твърде много бекхенди и даде нова точка за пробив при 1:1, която спаси. При втората обаче съперникът му вкара невероятен бекхенд по правата и играеше фантастично в тези моменти. В следващия гейм Григор успя да поразклати съперника си, но изпусна възможност за пробив - 1:3. Агресивните удари, които гледахме и срещу Шаповалов този път не намираха целта, непредизвиканите грешки нарастваха. При 2:3, 30:30 хасковлията сгреши в дълго и напрегнато разиграване, което можеше да обърне нещата. В следващия гейм Григор окончателно се предаде и показа, че играе без желание, след като сгреши всичко възможно. С лекота канадецът затвори мача.

Така той спечели директния сблъсък за връщане в топ 20, което няма да се отдаде на Григор през следващата седмица. За съперника му предстои мач с Аляж Бедене (Словения) или Стефанос Циципас (Гърция), които играят утре.