Дъждът над Лондон за пореден ден си направи лоша шега с цялата организация на "Уимбълдън", а този път изигра и доста неприятна роля в мача на Григор Димитров.

Първата ни ракета се изправи срещу световния №10 Франсис Тиафо в мач от третия кръг на турнира, като безспорно играеше един от най-силните си мачове в последните години.

Само за 63 минути, Григор успя да спечели два сета с 6:2, 6;3 срещу играч от топ 10, а нещата се развиваха така, сякаш е въпрос на време всичко да приключи в три сета.

Григор бе много уверен, реализираше 90% от точките си на първи сервис, а началният му удар просто работеше перфектно.

За два сета американецът Тиафо не бе и близо до точка за пробив, но сякаш от нищото над Лондон се изсипа порой.

А докато организаторите съумеят да покрият корт №2, на който се играеше мача на Гришо, настилката се наморки, а притесненията от нов дъжд накараха организаторите да отложат мача за утре.

Неприятна новина, защото Григор остава с предината си от 6:2, 6:3 и 1:2 без пробиви в третия сет, но големият въпрос е дали той ще успее да предостави същата перфектна продукция.

Снимка: Getty images

Първите няколко гейма от мача изглеждаха напълно равностойни, като двамата разчитаха на мощния си първи сервис и лесно успяваха да спечелят подаванията си до 2:2.

Тогава обаче дойде серия от четири поредни гейма за Гришо, който проби в шестата част. Българинът поведе с 40:15, пропиля два брейкбола, но след това на няколко пъти Тиафо не успя да затвори гейма, за което си плати при третия брейкбол, който Гришо вече реализира.

Това вдъхнови българина, който набързо затвори този сет, постигайки още един пробив за 6:2, а частта приключи неочаквано бързо, само за 32 минути игра.

Нещо подобно се случи и във втория сет, с единствената разлика, че Гришо постигна един, а не два пробива.

Българинът спечели сета с 6:3, а макар това да се случи с гейм за опонента му повече, всъщност дойде с две минути по-бързо.

Този път точно половин час бе нужен да българина да се справи с Тиафо, като в този сет двамата играеха по-силов и агресивен тенис, а дългите разигравания липсваха.

Третият сет започна с два спечелени сервис гейма за Тиафо и един в полза на Гришо, а тогава над Лондон дойде пороят, който прекъсна мача за около час, а след това стана ясно, че той изобщо няма да се доиграе днес.

Getty Images