Невероятната серия на Григор Димитров продължава, а родната тенис звезда вече е полуфиналист на Мастърс турнира в Париж.

Гришо записа своята четвърта победа в турнира, този път над световния №11 Хуберт Хуркач, който бе победен с 6:1, 4:6, 6:4 в трисетова битка, продължила час и 37 минути.

Така Григор е на втори пореден Мастърс полуфинал след този в Шанхай, както и на общо девети Мастърс полуфинал в кариерата си.

Един от тях бе именно в Париж през 2019-а, като сега Гришо изравнява своето най-добро постижение във френската столица и затвърждава невероятния край на сезона, който има.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА ВИЖТЕ ТУК >>>

Това бе четвъртата му победа от четири мача срещу Хуберт Хуркач, като любопитен факт е, че три от тези четири победи дойдоха именно на Мастърс четвъртфинал.

А сега Гришо очаква следващото си препятствие, което ще стане ясно след мача между Стеафанос Циципас и Карен Хачанов.

Снимка: Getty images

Двубоят започна отлично за Гришо, който успя да пробие още във втория гейм, когато видимо разсеяният Хуркач му подари два брейкбола при 40:15, а Димитров реализира още първия си шанс.

Гейм по-късно непредизвикани грешки на Григор подариха брейкбол и на Хуркач, но полякът го изпусна с нелепа грешка на мрежата, а това го накара да удари с всичка сила ракетата си от земята.

Гледка, на която станахме свидетели и в последните два мача на Гришо в Париж.

Общо взето с този достигнат брейкбол се изчерпаха солидните неща от Хуркач в мача, който взе подаването си за 1:3, но след това не имаше кошмарен сет.

Григор вършеше своята работа. Вкарваше сервисите си, затрудняваше Хуркач с всяка една точка, а когато се откриваше възможност, българинът не я пропускаше.

Така Димитров получи втория си брейкбол в мача в шестия гейм, когато Хуркач водеше с 40:15 но серия грешки дадоха предимство на Гришо, а той показа стопроцентова успеваемост, реализирайки втората си точка за пробив за 5:1.

Гришо затвори сета с 6:1, а в тези моменти гримасите на Хуркач и движението му по корта подсказваха, че полякът не е в оптималното си състояние.

Вторият сет обаче бе коренно различен, а основната разлика бе в това, че Хуберт Хуркач вече можеше да използва най-силното си оръжие - сервисът.

Полякът на практика бе недосегаем в своите сервис геймове, а един от тях бе впечатляващо спечелен с четири последователни аса - нещо, което не виждаме всеки ден в тенис мачовете на най-високо ниво.

Хубавото бе, че и Григор бе солиде в своите подавания, докато не дойде фаталният десети гейм. Точно тогава Гришо направи двойна грешка за 15:15, това го разколеба и резултатът набързо стана 15:40, което означаваше два сетбола за Хуркач.

Агресивният поляк използва шанса си с излизане на мрежата и така спечели сета с 6:4.

Снимка: Getty images

Третият сет бе почти идентичен на втория, защото двамата бяха уверени на свой сервис, а Хуркач бележеше ас след ас и отново изглеждаше недосегаем.

Двамата взимаха безпроблемно подаванията си и не се виждаше, как точно може да се стигне до пробив.

Но тогава дойде седмият гейм, в който с два отлични ретура Гришо успя да вкара точките в разигравания и поведе с 30:15, а след това при 40:15 той получи два брейкбола.

Още първият шанс бе реализиран, когато Гришо принуди Хуркач да излезе на мрежата и с превъзходен минаващ удар го порази за 4:3.

Пробивът бе затвърден за 5:3, а след това Гришо нямаше проблем да спечели и мача с 6:4 в третия сет.

Getty Images