Григор Димитров започна успешно сезона си на клей, след като записа чиста победа над италианеца Матео Беретини - 7:5, 6:4 в първия кръг на Мастърса в Монте Карло.

Представянето на българина далеч не бе най-убедителното, но той се възползва от колебливостта на своя съперник, който бе твърде пробиваем на свой сервис.

Гришо изпусна цели четири сетбола в първата част, но завърши с пробив, както се случи и във втората.

Може да се каже, че представянето му е позитивно, тъй като напипа ритъм и наказваше грешките на световния №54, което далеч не е лесна задача.

Надигра го по своя си начин, макар че също бе колеблив на сервис. Това се пролича още в първите геймове на сетовете, тъй като и в двата случая допусна пробиви. За щастие те бяха единствените в мача.

Непостоянството на Беретини при сервирането му донесе цели 18 точки за пробив за българина, но на няколко пъти италианецът се връщаше от 0:40 в геймовете си и ги взимаше. Самият той получи осем възможности за пробив, реализирайки две.

Поставя се под въпрос за пореден път умението на Гришо да се възползва от подаръците на съперника. Такива пропуски имаше в предишните си мачове, но този път това не се оказа фатално.

Истината е, че показа характер, за да завърши с пробиви, но има още много какво да подобравя с играта си, за да победи по-постоянните играчи в тура в следващите кръгове.

А във втория съперник ще е победителят от мача между Денис Шаповалов (Канада) и Ян-Ленард Щруф (Германия).