Най-добрият български тенисист Григор Димитров редовно показва, че е социално ангажиран извън спорта, а сега идва и най-голямата му стъпка в тази посока. Българинът е основал фондация, която носи името му, като призна за това в интервю за списание Hello Monaco. 

“Винаги съм бил запален по благотворителността. Миналата година, когато се контузих за първи път, с майка ми посетих няколко места в България, за да видя как живеят децата. Гледката в домовете за сираци не беше приятна. Беше трудно да гледам деца, на които им е отнет шанса в живота”, разказва Гришо.

“Току що създадох собствена благотворителна фондация, която се казва фондация “Григор Димитров, така че съм много щастлив. Тя е в България. В миналото сме помагали на редица фондации там. Надяваме се, че можем да направим още нещо в бъдеще, когато нещата се оправят”, заяви той относно собствената си организация.

“Бях дете и майка ми винаги ме вземаше от училище. Бях много, много малък. Винаги сме спирали на светофара и всеки път, когато спирахме, зад нас стояха едни деца и винаги протягаха ръце през мрежата на оградата. Майка ми се опита да ми обясни: ,,Сине, те са там, защото нямат семейство”. Винаги се чувствах толкова тъжен и плачех, когато минавах покрай това място. И един ден, когато майка ми попита: ,,Искаш ли да им помогнеш?” и аз отговорих: ,,Да, искам един ден да им помогна”, а тя каза: ,,Просто стани добър тенисист, след това започни да помагаш на децата”. Така че това е в главата ми от дете”, споделя още той относно мотивацията си за подобно начинание.