Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия след само 39 минути на корта.

Това се случи след отказване на съперника му Пабло Кареньо Буста след първия гейм на втория сет, когато резултатът бе 6:0, 1:0 в полза на българина. 

Седем последователно спечелени гейма за Гришо, който въпреки проблемите на своя съпеник, успя да запази концентрацията си на високо ниво и вършеше своята работа на корта. Той не си позволи отпускане, което наблюдаваме в някои случаи, когато опонентът отсреща има проблем.

В самото начало на мача не личеше Пабло Кареньо Буста да изпитва проблеми, а Гришо бе във вихъра си, като напомняйки на най-добирте си години набързо дръпна с 3:0 в резултата.

Впоследствие обаче в играта на Кареньо Буста се забелязаха трудности, най-вече при сервисът му, който бе подозрително слаб като сила. А с липсата на този компонент на бързите кортове в Мелбърн, испанецът бе обречем.

Всичко това логично доведе до 6:0 в полза на Димитров само в рамките на 26 минути.

След края на първея сет Пабло Кареньо Буста получи медицинска помощ на корта, като се видяха превръзките в областта на корема му, където очевидно бе проблемът.

Все пак испанецът опита да се бори в мача, но след един гейм във втория сет и нов допуснат пробив, той просто прецени, че няма да има сили да обърне изхода на този мач заради болката, а и перфектният Григор насреща.

Със сигурност не бе това начинът, по който Гришо искаше да стигне до четвъртия кръг, но мястото му сред 16-те най-добри в Австралия вече е факт.

Там негов съперник ще е един измежду световния №3 Доминик Тийм и колоритния австраллиец Ник Кирьос.

"Чувствах се перфектно. Очевидно беше, че той има някакъв проблем. Жалко за него. Но бих дал висока оценка на играта си. Изиграх чудесен първи сет. За мен това е важно, защото на такъв турнир е важно да запазиш сили.

Сега, най-вероятно ще отида да корта да поиграя още 30-40 минути. Треньорът ми сигурно е подготвил нещо. Ще очаквам следващото предизвикателство", сподели Гришо веднага след края на мача.