Григор Димитров обърна в маратонски мач от 0-1 до 2-1 сета Душан Лайович - 4:6, 6:3, 6:2, и продължава в трети кръг на Мастърс турнира в Монте Карло.

Българинът изостана с 4:6 в първата част, когато допусна пробив още в откриващото си подаване.

Последва стабилна игра на сърбина, който е финалист на тази надпревара от 2019-а година.

Лайович играеше стабилно, а въпреки сравнително по-ниския му ранкинг (той е №49, а Гришо - №29 в ранглистата), разлика в класите в този първи сет нямаше. Първата ни ракета сякаш напипваше играта си.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ ХУБАВАТА ПОБЕДА НА ГРИШО>>>

Втората част започна също така притеснително, като при 2:2 Димитров изостана с пробив. Но последваха най-силните му геймове, като спечели четири поред, за да вземе сета с 6:3 и да изравни везните в мача.

От този момент вече разликата бе видна, като българинът отпусна ръката и търсеше директни уинъри с ударите си, без да чака безкрайни разигравания.

В третия сет двамата уверено взеха подаванията си до 2:2, когато пак отчетливо се видя кой е по-добрият тенисист и кой повече е настроен да не чака успехът да дойде при него, а той да тръгне към победата.

Григор проби, след това затвърди брейка, направи го отново и след това добави отново четвърти пореден гейм на сметката си, както бе и във втория сет.

За малко по-малко от 2 часа работата бе свършена и Димитров е на осминафинал, където го чака победителят от Каспер Рууд (№7 в ранглистата) и Холгер Руне (№47).

Точно до този етап в Монте Карло стигна Гришо и преди година, но тогава го спря Рафаел Надал.

Сега Матадора го няма в схемата заради травма.