Григор Димитров отпадна от програмата на турнира с домакин Доминик Тийм, който ще започне на 7 юли в австрийския град Кицбюел.

Причината е възстановяването на българската звезда в тениса след положителната проба за Covid-19. Тестът на Григор бе положителен след мачове на "Адриа Тур" в Задар.

В Кицбюел няма да вземе участие и Борна Чорич, който също бе заразен с коронавирус. Местата на българина и хърватина заемат Роберто Баутиста Агут и Каспър Рууд.

Първоначално организаторите бяха склонни да дадат време на Григор и Борна да се възстановят и да участват.

"Ако Димитров и Чорич дадат отрицателни проби след 14 дни под карантина, сме готови да ги приветстваме в Кицбюел", съобщиха австрийците. Но явно след контакт с тенисистите се е стигнало до намирането на заместници на двамата.

Надпреварата ще се играе на клей от 7 до 11 юли, а към Тийм се присъединиха още Карен Хачанов, Матео Беретини, Андрей Рубльов, Ян-Ленард Щруф и Денис Новак.

Демонстративните турнири, организирани от Новак Джокович в Белград и Задар, бяха критикувани жестоко след положителните проби на Гришо, Чорич, Виктор Троицки, самия Джокович и треньора му Горан Иванишевич.

Димитров се възстановява в Монако, а състоянието му е добро, според последните сведения, данени от мениджъра му Георги Стоименов преди около седмица.