Родната тенис звезда Григор Димитров обяви в социалните мрежи, че е дал положителен тест за коронавирус.

Той вече е в Монако, след като принудително прекрати участието си на "Adria Tour" в Задар.

Григор прекара последната седмица между България, Сърбия и Хърватия. Той се прибра в родния си град Хасково, след което отиде в Белград, за да вземе участие на организирания от Новак Джокович "Аdria Tour". След демонстративния турнир в сръбската столица, тенисистите се насочиха към хърватския град Задар.

Предвожданите от Новак Джокович тенисисти бяха обект на множество критики, заради неспазването на противоепидемичните мерки. Те играеха своите мачове пред публика, а освен това се забавляваха с футбол, баскетбол, както и купон в белградски нощен клуб.

Димитров обяви като мотив за вчерашния си отказ умората и силното слънце, но по всяка вероятност това е било резултат от заразата.

В профила си в Инстаграм той написа:

"Здравейте всички - искам уведомя моите фенове и приятели, че тествах за covid-19 в Монако и тестът е положителен. Искам да се уверя, че всеки, който е бил в контакт с мен през тези изминали дни, ще се подложи на тестове и ще вземе необходимите предпазни мерки. Съжалявам за всяка вреда, която може да съм причинил. Сега съм вкъщи и се възстановявам. Благодаря за вашата подкрепа и моля, бъдете в безопасност и здрави".