Григор Димтиров започна участието си на US Open успешно, побеждавайки Томи Пол с 6:4, 6:3, 6:1.

Именно американецът Пол изхвърли Гришо от Откритото първенство на Австралия в началото на годината, но днес родният тенисист успя да вземе сладък реванш.

След мача той отчете, че този път се е справил доста по-добре, като между двата двубоя не е имало нищо общо. Гришо излезе да дава интервюто си след мача с маска в цветовете на родния трибагреник, като говори и за физическата си форма, която по думите се подобрява с всеки изминал ден.

"Опитвам се да се фокусирам върху всяка точка, да играя в настоящето, да се абстрахирам от това какво се е случило и какво ще се случи. Имах добър игрови план и смятам, че успях да го реализирам.

Да, наистина в началото на годината го срещнах в Австралия, този мач беше напълно различен. Мисля, че използвах добре периметъра на корта, ударите ми се получаваха. Имах шанса да го пробия в началото на всеки един от сетовете, което ми донесе допълнително спокойствие и комфорт.

Мач с мач не си прилича, винаги е различно. За мен най-важното е да изпитвам удоволствие от играта, от престоя си на корта. Доволен съм от това, че имам шанса отново да играя и искам да използвам всеки един миг.

Не бих казал, но се движа в правилната посока, кондицията ми се подобрява. Това, че прекарах доста дълго време тук, ми помогна да се адаптирам към обстановката, ден след ден се чувствам все по-добре. Опитвам се да правя това, което зависи от мен, да контролирам нещата, които мога. Надявам се, че с всеки следващ мач ще развивам играта си", сподели той.