Григор Димитров изрази съжалението си, че той и колегите му трябва да играят пред празни кортове.

Родната звезда стартира с победа участието си на Мастърса в Рим, където не бе постигал успех в четири поредни издания.

Димитров надви представителя на домакините Джанлука Магер със 7:5, 6:1.

Гришо за пореден път призна, че е далеч от най-добрата си форма, но пък всекидневно прави малки крачки, с които да си я възвърне.

"С всеки изминал ден се чувствам все по-добре. За съжаление имаше доста дълъг период, в който не можех да се съсредоточа върху тениса, а вместо това трябваше да посветя цялото си време и внимание на възстановяването си. Като професионален тенисист не си свикнал на толкова бавен начин на живот и това беше нещо, към което ми беше трудно да се настроя. В момента важното за мен е да правя малки крачки и постепенно да възвърна най-добрата си форма.

Този преход много ми хареса и не беше никак трудно да го осъществя. Чувствам се много по-добре и от чисто физическа гледна точка, тъй като клеят не е толкова натоварващ за ставите. Има някои специфики, към които трябва да се адаптираш, и е възможно в началото да имаш лека мускулна треска за няколко дни, но като изключим това преходът протече доста гладко.

Играл съм добре на клей в минали години. Мисля, че съм записвал доста добри резултати. Влизайки в този турнир целта ми е да изградя играта си наново и да придобия още увереност, за да продължа да играя добре в бъдеще. Това е всичко, което искам.

Мисля, че е странно. Винаги ще има напрежение, когато излезеш на корта и на таблото пише 0-0. Това е усещане, което всички харесваме. Тъжно е да виждаме кортовете празни, защото понякога можеш да се заредиш с енергия от публиката дори ако не си в настроение и мотивацията ти не е на най-високо ниво. Феновете ни правят това, което сме. Но от друга страна е хубаво, че все пак тенисът се завърна и хората могат да го гледат поне по телевизията. Така чашата е само наполовина пълна, но в крайна сметка 50% е по-добре от нищо", сподели Григор.