Днес на корта на "Уимбълдън" трябва да излезе Григор Димитров, след като в понеделник големите битки на свещената трева вече започнаха. Българинът има за съперник испанския ветеран Фернандо Вердаско като срещата им е №3 в програмата на корт №3, последваща два мача от надпреварата при дамите.

Тази програма започва в 13 часа българско време с двубоя между Михаела Бузарнеску и Винъс Уилямс, а след него е срещата на Клара Таусон срещу Барбора Крейчикова.

Ако времето позволи, в късния следобед Григор и Вердаско ще излязат от двете страни на мрежата за своя сблъсък №8. До момента Димитров води в съперничеството с 4:3 победи.

Прогнозата за днес в Лондон е отново колеблива, като се очаква преваляване. За щастие, към момента предвижданията са, че сериозен дъжд може да има чак към 19 ч местно време, а това е 21 ч наше и се очаква дотогава мачът на Григор да е завършил.

На Централния корт програмата се открива в 15,30 ч с двубоя на световната №1 Ашли Барти срещу Карла Суарес Наваро. След тях на корта излиза Маестро Роджър Федерер за мача си срещу Адриан Манарино, а последният двубой е на друга легенда - Серина Уилямс, която ще има за съперничка Александра Саснович.

На корт №1 са двубоите на германците Александър Зверев и Анжелик Кербер, както и на световния №2 Даниил Медведев с Ян-Ленард Щруф.

Ето и най-интересното от програмата (мачовете са по Евроспорт 2):

Централен корт, начало 15,30 ч:

Ашли Барти - Суарес Наваро

Следван от Федерер - Манарино

Следван от Саснович - Серина Уилямс

Корт №1, начало 15 ч

Талон Грикспор - Александър Зверев

Следван от Анжелик Кербер - Нина Стоянович

Следван от Ян Ленард Щруф - Даниил Медведев

Корт №2, начало 13 ч

Дан Евънс - Фелисиано Лопес

Следван от доиграването на Диего Шварцман - Беноа Пер (2-0 сета)

Следван от Франческа Джоунс - Кори Гоф

Следван от Лука Пуи - Камерън Нори

Следван от Ализе Корне - Бианка Андрееску

Корт №3, начало 13 ч

Бурзанеску - Винъс Уилямс

Следван от Таусон - Крейчикова

Следван от ДИМИТРОВ - ВЕРДАСКО

Феликс Ожие Алисим - Тиаго Монтейро.