Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю за журналиста Пракаш Армитраж в Инстаграм преди началото на турнира във Вашингтон.

Надпреварата ще започне на 1 август и ще е първа за българина след контузията, която го извади от първия кръг на "Уимбълдън".

Григор говори за столицата на САЩ, почивката, която си е взел и отношенията си с местните любимки сестрите Уилямс.

Взех си добра почивка и една от първите, които наистина си починах. Чувствах се много добре в последните десет дни. Мачът на "Уимбълдън" срещу Стийв Джонсън беше много неприятен и получих травма. Реших да послушам тялото си и да обърна негативните мисли в нещо позитивно. Реших да си взема почивка.

Оставих тениса за известно време и правех неща, които ме радват. Наслаждавах се на лятото и след това започнах да тренирам. Сега съм готов да се завърна.

През годината нямаме никакви продължителни почивки и реших да използвам тези дни, за да опитам да се фокусирам върху заключителните месеци на сезона. За мен е важно да има такива периоди, защото има турнири всяка седмица и с тях натоварваш тялото и съзнанието си. И преди съм казвал, че тенисът не е спринт, а маратон. Годините са просто число и сме виждали, че всички могат да печелят.

Когато пристигнеш във Вашингтон, всички са много приятелски настроение и вършат чудеса, за да организират турнира. Условията понякога създават проблеми, но това е част от надпреварата. Знаем, че е горещо и влажно. Хубаво е да започнеш американското лято точно тук, защото тестваш тялото си. Това е турнир, който създава ритъма на много играчи за следващите седмици.

Градът ми харесва. Искам да посетя Белия дом, гледал съм толкова много филми с него. Бих бил много благодарен да се случи. Ако имам възможност, ще обиколя и ще посетя някой ресторант.

През тази година играх най-силно на клей, но не мисля за различните настилки. Преди знаех, че на определени турнири ще играя по-добре , а сега имам еднаква нагласа за всички.

Сестрите Уилямс винаги са ми показвали много интригуващи части от живота и са ме карали да се замислям. Обичам да търся по-голямата картина и по-важните неща. Тук не става дума само за спорта. Те са постигнали много в тениса, но за мен е важна личната връзка с тях. С тях много рядко говорим за тенис, но разбира се, винаги когато търся съвети, те са насреща. Няма да забравя, когато гледах филма за тях и си казах "а, сега разбирам'. Има много кадри, които обясняват случки, които съм забелязал през годините".