Григор Димитров би трябвало да се завърне на корта на 28 юли, потвърдиха организаторите на World Team Tennis.

Отборната демонстративна надпревара е в САЩ от 12 юли и засега не е отменена, въпреки че професионалният тур е преустановен до края на същия месец.

А ситуацията с пандемията в Щатите е изключително сериозна.

Изпълнителният директор Карлос Силва обаче потвърди, че състезанието все още е на дневен ред.

Григор е записан за турнира в състава на отбора Orange County Breakers. Неговото участие започва на 28 юли.

Четири града са кандидати за домакини, а Силва спомена Тексас и Флорида като щатите, готови да приемат демо надпреварата.

В момента планът е тенис турнирът да се проведе при закрити врати, но директорът не изключва варианта на трибуните да има малка група фенове за всеки мач.

Първият съперник на Гришо трябва да е големият му приятел Райън Харисън. "Радвам се, че ще играя за Orange County Breakers това лято. Отборният формат е нещо забавно", каза първата ни ракета в Туитър.

World Team Tennis е основан на 6 май 1974 г., а тази година предстои 44-ото издание на надпреварата, в което ще участват девет отбора.

В състава на Orange County Breakers, освен Григор, са още Стийв Джонсън, Кристина Плишкова, Андреа Клепач и Люк Бамбридж. Сред звездните имена в турнира са София Кенин, Боб и Майк Брайън, Тенис Сандгрен, Сам Куери и Слоунс Стивънс.

На 16 май, когато първата ни ракета празнуваше своя 29-и рожден ден, от World Team Tennis му честитиха с публикация в социалните мрежи и съобщиха, че нямат търпение за дебюта му.

В момента българинът се намира в Калифорния, където спазва мерките за социална изолация в условията на пандемия.