Григор Димитров обяви плановете си да играе за отбора на България на новия турнир ATP Cup, който ще даде старт на сезон 2020 в тениса.

Информацията идва от уважавания и водещ за този спорт журналист Михал Самулски, който е в Австралия в момента и следи всяка стъпка на звездите преди Откритото първенство в Мелбърн.

Григор и Милош Раонич са двама от тенисистите, обявили намерение да играят на ATP Cup. Това е турнир, който ще измести от календара надпреварата в Бризбън, традиционно място за старт на сезона не само за българската звезда.

В отборното състезание ще играят 24 нации, разделени в шест групи, а тимовете ще са съставени от двама до петима тенисисти. Форматът е с мачове на сингъл и двойки, подобен на този в Купа "Дейвис".

При избора на участници ще се гледа само ранкинга на най-високо класирания състезател от всяка държава, което означава, че ако Григор завърши сезона в топ 24 и заяви участие, България ще се включи в надпреварата.

Турнирът е от 3 до 12 януари 2020-а в три австралийски града, ще носи точки за ранглистата на победителите, както и безценен опит за играчи от страни, които обикновено трудно се добират до мачове срещу съперници от топ 100 в ранглистата.