Григор Димитров даде интервю пред Milenio.

Българинът загуби от Гуидо Пея във втория кръг на турнира в Лос Кабос.

Призна, че контузията в рамото го е върнала много назад в резултатите, но и че вече се чувства по-добре и позитивните дни по отношение на резултатите предстоят.

"Не мога да посоча конкретна причина за резултатите. Има много причини да отпадаш рано в един турнир. Опитвам се да не мисля срещу кого губя - дали е №400 или №500. За мен няма значение, защото има много други фактори.

Когато нямаш подход към определени мачове, не е лесно просто да излезеш и да победиш. Разбира се, няма никакшо съмнение, че контузията в рамото ме върна много назад - тя е едно от основните неща, с които трябваше да се боря в последните шест месеца. Трябваше да сменя конфигурациите на ракетата и да свикна с новите. Така губиш увереност.

Трябваше да започна наново, но бе вълнуващо. Тенисът е комплексен спорт. Върнах се назад и си казах, че няма накъде по-зле, така че градим всичко наново. Рамото ми е по-добре и съм по-постоянен в тренировките. Нещата ще се върнат към нормалното."

Григор коментира и феновете си:

"За мен е важно да виждат и друго от нас, защото те гледат само мачовете и тренировките. Разбира се, аз избирам това, което да показвам в социалните мрежи и гледам да не съм много активен. Мисля, че с времето ще съм по-уверен и ще показвам повече. С екипа ми сме фокусирани върху най-важното, но е хубаво да се показваш и на феновете."

За големите тенисисти - Федерер, Надал, Джокович:

"Можем да научим много от тях. Настъпва и новата генерация и има много играчи с потенциал. Не бих могъл да посоча конкретен. Предстоят интересни години и се надявам да постигна нещо добро."

За силните му страни:

"Винаги съм казвал, че най-голямата сила е и най-голямата слабост. Цял живот съм се трудил във фитнеса и никога не съм се скривал от повече работа или опит на нещо ново. От доста години работя върху гъвкавостта и скоростта си. Мисля, че това и умението да движа играта са силните ми страни".