Григор Димитров ще изиграе поне един, но по-вероятно - цели два мача в рамките на един ден в петък.

Необичайната ситуация е продиктувана от днешният наложителен почивен ден в Мелбърн, в който играчите минаха тестване за коронавирус, вместо да играят в програмата на петте турнира, които вървят паралелно на кортовете на "Мелбърн парк". Заради един случай на заразен с Covid-19 бяха организирани тестове на всички участници - тенисисти, съдии и персонал около Australian open, а при негативни резултати програмата се подновява.

Ако всичко е наред, Григор ще се изправи срещу Алексей Попирин (Австралия) в третия мач на корт №3 в петък сутринта. Двубоите стартират там в 2 часа, като двата преди българинът да излезе на игрището са от женската програма.

Така около 6 ч би следвало Димитров и Попирин да започнат своя сблъсък от турнира Murray River Open.

Ако победи, Григор ще отиде да отдъхва, но само за няколко часа. Следващият му мач трябва да е късно същата вечер местно време (по обяд или ранния следобед наше), за да може да се навакса пропуснатият ден - четвъртък.

Там съперник ще е победителят от срещата Джеймс Дъкуърт (Австралия) - Корентен Муте (Франция), която е на корт №6 по-рано в петък сутринта. Григор ще знае противника си, когато и ако е победил Попирин.