Григор Димитров продължи успешната си серия срещу Йошихито Нишиока (Япония) и го победи със 7:5 и 6:4 на "Мастърс" турнира в Рим. Най-добрият ни тенисист е с пълен актив от три победи в три мача с Нишиока и вече очаква съперника си в следващия кръг на надпреварата във Вечния град.

Това бе втора среща помежду им на този турнир, след като в пандемичната 2020 година Гришо отново го срази в Рим без да му даде сет.

Днешната среща продължи близо час и четиридесет минути и в крайна сметка завърши с българска победа, като по един пробив във всеки сет се оказа достатъчен за Григор.

РЕПОРТАЖ С ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

В първия сет двамата изиграха пет гейма, за да се стигне до възможност за пробив - която бе на страната на Димитров в шестия гейм, ала той не успя да я материализира. Тенденцията да се печелят сервис геймовете продължи, за да се стигне до дванадесетия гейм, в който първата ни ракета спечели подаването на японския си противник и поведе в резултата след 7:5.

Развитието на втората част бе сходно, като този път нямаше нито един шанс за брейк чак до десетия гейм, оказал се последен и отново завършил с пробив на Григор, който му осигури и победа в срещата след 6:4.

Отказване на местния любимец Лоренцо Музети срещу световния №137 Теренс Атман (Франция) определи и следващия съперник на Димитров.

Атман ще играе с Гришо в третия кръг, след като продължи напред след малко повече от сет тенис, тъй като Музети се отказа заради стомашни проблеми.