Григор Димитров изненада всички на старта на "Ролан Гарос", но не с експресната си победа над световния №147 Тимофей Скатов, а със своята екипировка.

Още от нахлуването на българина в световния тенис елит, той неизменно носи екипировка на американската компания "Nike", с която играят и повечето тенисисти в тура.

Брандът обаче направи сериозни промени в политиката си и постепенно започна да прекратява договорите си с голяма част от тенисистите, а сред тях се оказа и Гришо.

Подобни слухове витаеха в последните седмици, защото българинът се появяваше на корта със стари модели екип на американския бранд.

Промяната стана факт вчера, когато Григор Димитров излезе с екип на френската марка "Lacoste" на "Ролан Гарос", изигравайки мача си с традиционното за компанията лого на крокодил.

Малко след това се появи пост в социалните мрежи, в което "Lacoste" обяви партньорството си с Григор Димитров, което ще е с продължителност от три години.

За компанията обличането на тенисисти не е нещо ново, след като от години е представлявана от Новак Джокович и Даниил Медведев.