Григор Димитров говори след успешния старт на турнира в Женева, където мина първия кръг от квалификациите.

Българинът победи Марк-Андрея Хюслер с 6:4, 6:3, а днес в ранния следобед играе срещу световния №100 Томас Фабиано за място в основната схема на турнира от ранг 250 в Швейцария.

"Не съм тук с мисъл да печеля купата или нещо такова - каза Димитров, цитиран от сайта на ATP. - Просто искам отново да играя, да си върна увереността, да се чувствам здрав и напълно нормално на корта. Това идва с мачовете. Ще опитам тук да се подготвя за края на сезона на клей.

Имам нулеви очаквания от себе си в момента. Знам през какво минах, физически и психически. Винаги съм имал високи стандарти и изисквания към себе си, но в момента не е така...

Изгубих позиции в ранглистата и нещата не вървяха добре в последните месеци за мен. Но това не ме отчайва.

Хората около мен в момента са изцяло посветени на това да се справим в тази тежка ситуация. Самият факт, че Андре Агаси и Радек Щепанек дойдоха в Женева и са с мен от първия ден, показва това."

Ако стигне до основната схема на турнира, най-сериозните имена, които го чакат там, са Александър Зверев и получилите уайлд кард Стан Вавринка, Янко Типсаревич, и Фелисиано Лопес.