Григор Димитров пада с още една позиция в ранглистата на мъжкия тенис от понеделник, след като американецът Джон Иснър стигна полуфинал на турнира в Стокхолм.

Точките от това постижение са достатъчни на грамадния янки да мине пред българина, който от понеделник ще е №10 в актуализираното класиране на ATP. Припомняме, че най-добрият ни играч започна 2018 г. като №3 в света.

Иснър вече има 3380 точки, докато Григор е с 3335. Американецът може да увеличи актива си, ако спечели срещу Ернест Гулбис днес. И, ако спечели финала след това.

От понеделник започва надпреварата във Виена, където Димитров трябва да играе. Засега няма новини около травмата му и как върви възстановяването от нея.

На корта в австрийската столица трябва да се появят още Доминик Тийм (№7), Кевин Андерсън (8), Иснър (вече ще е 9), Кей Нишикори (11) и 13-ият в ранглистата Борна Чорич.

Това е един от последните шансове на Григор да стабилизира позициите и да спечели актив до края на сезона.

След тази надпревара идва "Мастърс" турнира в Париж, а след това - Финалите в Лондон, където българинът няма шанс да се класира, освен при епидемия от травми на играчите пред него в списъка.

А отсъствие там ще му струва 1500 точки (шампион от 2017-а) и пропадане, вероятно извън топ 15.