Григор Димитров засипа с похвали новия си треньор Данте Ботини по време на пресконференцията след първия си мач на Australian Open.

Българинът започна силно, като въпреки трудния жребий успя в три сета да срази бившият шампион от Шлема Марин Чилич.

В играта на Гришо имаше доста позитиви, като явно новият човет до него на корта има своето влияние.

Димитров сподели, че от дълго време не е чувствал, че до себе си има човек, който мисли само и единствено за него и кариерата му.

"В последната година прекарах доста време сам, но и имаш шанса да комуникирам с доста треньори. Преосмислих доста нещо.

Разбрах, че Данте е на разположение, исках да се чуя с него, да чуя мислите му за моята игра. Срещнахме се, прекарахме качествено време заедно. Отдавна не съм имал до себе си човек, който да има подобно мислене като мен и за мен. Получи се, това ни е първи турнир заедно.

Радваме се на времето си заедно. Определено имаме бъдеще. Ще видим как ще направим графика, ще дискутираме още повече целите ни и какво трябва да бъде направено, и ще започнем оттам.

Ще дам всичко от себе си, за да бъда отново в тази позиция, докато вече не се наслаждавам на спорта и не искам да играя. Докато си в играта, докато имаш възможност, да, виждаш доста добри млади играчи, това е чудесно, но защо да не продължавам. В известен смисъл съм по-свеж от много дълго време. Нека видим докъде ще стигнем". сподели Гришо.

В следващия кръг в Мелбърн той ще се изправи срещу представителя на домакините Алекс Болт, който участва на турнира с "уайлд кард" и не би трябвало да представлява сериозна трудно за родния играч.