Григор Димитров дари респиратори на болницата в родния си град Хасково, за да помогне в битката с коронавируса миналата седмица. Най-добрият български тенисист даде интервю за официалния сайт на ATP, в което заяви, че никога не забравя откъде всъщност е тръгнал към големия спорт.

"Аз съм от наистина малък град и не съм забравил откъде съм тръгнал. Просто искам да помагам, простичко е. Играя за България цял живот. Все още имам български паспорт. Оценявам подкрепата на хората през всичките години. Това не е просто начин да се отблагодаря на страната, а нещо, което ме кара да продължавам и да се чувствам жив", заяви Григор.

"Постояно следя какво се случва в родината ми. Често забравяме кои са истинските герои в подобни ситуации - лекарите, хората, работещи по бензиностанциите и в хранителните магазини, всички останали работници в болниците", добавя още Димитров.

"Това трябва да бъде оценено подобаващо, а си мисля, че не сме го правили винаги, дори и в най-добрите си дни", смята той.

Тенисистът признава, че мисли как да помага на нуждаещите се и в бъдеще, като "навсякъде около него има тефтерчета с идеи" и се надява да реализира още от тях.

"Надявам се, че ще имам правилните възможности, правилните партньори и нужната структура, за да направя нещата, които винаги съм искал да направя. Без значение дали става дума за медицината или за образованието. Знам, че има по-големи неща, в които искам не просто да съм замесен, а в които да дам частица от себе си", завършва той.