Григор Димитров показа отлично настроение в интервюто си на корта след победата над Хуберт Хуркач на Мастърс турнира в Индиън Уелс. Българинът е на полуфинал в Калифорния, където в събота вечер ще срещне британеца Камерън Нори.

Другата двойка ще се определи тази вечер след втората порция четвъртфинали: Стефанос Циципас - Николоз Басилашвили и Александър Зверев - Тейлър Фриц.

Вижте отговора на Григор за това какво се е променило за него през октомври в една иначе толкова колеблива година, както и останалата част от интервюто - във видеото ТУК.

"Отново, както и в предишния мач (с Медведев), целта бе да остана в играта, когато губех - каза Димитров. - Особено след първия сет бе много трудно да намеря ритъма си, а и бях уморен. Нямах достатъчно време за почивка между двата двубоя.

Но дори и в тези моменти усещах, че имам в мен необходимите резерви. Когато спечелих втория сет си казах, че трябва да "настъпя" малко повече, да съм по-агресивен. И това бе ключово.

Какво е различното през октомври? Сигурно нещо, свързано с пустинята! Не знам, трябва да помисля...

Чувствам се различно. Опитвах се да се върна към нормалния ритъм на тенис, както и на живота ми извън корта. Не чувствам болки вече, а това ми дава самочувствие и увереност. Наслаждавам се на живота си в момента, знам защо съм тук, знам какво правя, а когато работата е свършена, вече гледам към следващото предизвикателство.

Не съм изненадан да видя Нори в полуфинала, той прави много силен сезон, печели турнири.

Няма обаче да мисля твърде много около мача, просто поредният двубой за мен."

На пресконференцията след мача Димитров добави:

"Беше мач на психика и за двама ни. Той знаеше, че нямам много сили и енергия в себе си. Аз също го знаех... Останах в мача, а винаги е трудно, когато краката не те слушат.

Постигнал съм победа номер 100 в Мастърс турнирите? Не знаех за това. Направо е нереално, когато започнах да играя тенис, не съм помислял, че мога да го постигна. Значи много за мен и го оценявам.

Усмихвам се вътрешно само при мисълта за това - сто победи!"

Тази вечер в 21 часа Циципас излиза срещу Басилашвили, а Зверев ще се изправи срещу Фриц след завършването на този двубой.

Победителите от тези два четвъртфинала ще оформят втората двойка в полуфиналите (те са в събота), а финалът е в неделя вечерта българско време.

Всичко преди четвъртфиналите днес, както и богато видеосъдържание от турнира търсете на maxsport.live.