Григор Димитров започва тази седмица защитата на титлата си в Синсинати. Той говори за шансовете си в надпреварата и очакванията:

"Всеки път, когато се връщам на турнир, на който съм се представял добре, чувството е приятно, но това е нова година. Надпреварата е същата, но трябва да започна от първия мач. Това направих миналия сезон, това ще опитам да сторя и сега."

Засега годината е тежка, много състезатели се представят много успешно. Трябва да остана фокусиран, да гледам собствената си игра, да съм концентриран върху своята половина от корта.

Много ми харесват условията тук - може да стане много горещо. Мисля, че това подхожда на играта ми, ще опитам да се възползвам от всяко възможно нещо и да набера инерцията от миналата година.

Освежаващо е. Не мисля толкова за точките - ако играеш добре ще ги спечелиш и ще се изкачиш в ранглистата, ако не - ще спаднеш в класацията, толкова е просто. Мисля, че това е нещо, върху което не трябва да се фокусираш. Понякога пречи на играчите от психическа гледна точка. При мен това не е така.

Снимка: БТА

Не се бях състезавал от 4-5 седмици и беше много приятно да спечеля такива трудни поредни мачове. Четвъртфиналът не се разви точно така, както исках, но в момента се опитвам да набера инерция, имаме още известно време преди да започне US Open, където ще трябва да покажем най-добрата си игра.

Обичам това място и този турнир. Харесва ми колко е опростено всичко - отиваш на кортовете, вършиш си работата... караш сам към тренировките, което много ми допада. Наслаждавам се на всичко по пътя към US Open - тогава започва истинският рок концерт.

Не мисля, че има фаворит. Иска ми се да се поставя на това място, но има толкова много състезатели, които се представят силно през последните месеци, години...

Някои са на гребена на вълната, други са много уверени... Всеки е опасен. Има много елитни тенисисти, които не са напред в класирането и може да ги срещнеш още във втори-трети кръг. Това е положението - единственият начин да спечелиш е да преминеш през тези мачове."