Григор Димитров продължава да е предпочитан събеседник за медиите дори по време на пандемията от COVID-19. Най-добрият български тенисист остана в САЩ, където се подготвя за възобновяването на сезона, когато и да се случи то, а междувременно даде интервю за Tennis Channel.

В него хасковлията разкри за нетрадиционните тренировки, на които залага, за целите, които си поставя ежедневно, както и за... въображението си.

"През последните три месеца в Калифорния всичко мина прекрасно. Прекарал съм толкова време тук, че накрая просто реших да остана. Взех си малко почивка и се насладих на живота извън тениса. Но прекарах и доста време на корта, работейки върху някои аспекти от играта ми. Приспособих се към условията по време на карантина. Ден за ден. Поддържах форма във фитнеса, определено беше интересно", разказа Гришо, допълвайки, че е щастлив, защото миналата година по същото време е бил контузен.

Снимка: AP/БТА

Димитров заяви, че с личния му треньор много внимателно са преценили как точно да продължат работата си и да бъдат умни в подхода към тренировките. Без да прекаляват.

"Казвам си - "О, Боже! Ще играя на турнир!". Не съм бил на състезание от два месеца. Всеки ден се радвам, че ще съм на корта. Искам да си поставям правилните цели - без значение какви точно са те. Може да нямаме голяма цел или даден турнир, за който се подготвяме, но ежедневно си поставям малки цели", обяснява българинът, който през юни ще участва в демонстрационен турнир, организиран от Новак Джокович.

Снимка: Официална Фейсбук страница

"Мисля, че треньорът ми Крис Гро е човекът, с когото съм прекарал най-много време в живота ми. Имах много време да тренирам повече във фитнеса и да правя упражнения, които не съм правил толкова преди", добавя Григор, като признава, че когато играе срещу треньора си, всеки път си представя, че е срещу различен опонент от тура на ATP.

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Димитров бе попитан и за най-голямото си постижение досега - спечелването на финалния турнир на АТP в Лондон преди почти три години.

"Тогава исках единствено да участвам. А по време на мачовете усещах, че не мога да загубя. Знаех, че няма как нещо да не се обърка, но си казах, че трябва да продължа. На финала играх срещу Давид Гофен, за пети път тази година. Битката беше невероятна и играхме най-добрия си тенис", връща се назад във времето той за финал.