Григор Димитров даде интервю пред сайта на ATP на вододела между старото и новото десетилетие.

Представянето му за страницата бе с "един от най-популярните играчи в тура", а българинът категорично подчерта, че гледа напред, а не назад.

Гришо ще навърши 29 години през месец май 2020-а, време е за равносметки, но и е ясно, че предстоят още няколко силни години в кариерата му.

"Беше труден момент, особено когато започнах да се свличам в ранглистата - върна лентата към изминаващата 2019-а Димитров. - Не знаех дали ще успея да се завърна към добрите си игри до края на годината. Имаше много въпросителни и съмнения."

През изминаващата година Григор падна до местата между 70-о и 80-то, което не му се бе случвало от началото на декадата, когато влезе в професионалната игра. Но със силна есен и особено добро представяне на US Open, се върна до 20-а позиция в ранглистата на ATP.

"Най-важното в момента за мен е да продължавам да работя и да оставя миналото зад себе си - продължава първата ни ракета. - Да, със сигурност ще анализирам случилото се. Екипът е тук, всички са до мен. Безусловната им подкрепа през цялата година беше най-важното нещо за мен. Помогнаха ми да премина през някои много трудни периоди.

Ще направим равносметка, ще видим какво е можело да направим по-добре, как искаме да започнем 2020 г., ще поставим нови цели.

Това са вълнуващи времена.

Подготвям се за силен старт на сезон 2020. Направеното във фитнеса много помага на корта. Когато си подготвен кондиционно, си спокоен. Останалото е въпрос на психика."

Димитров излиза на корта рано сутринта на 3 януари българско време, когато стартира мачът на България срещу Великобритания за ATP Cup в Сидни. Той е играещ капитан на нашия отбор.