Григор Димитров проговори по най-горещата тема - за травмата, която бе основната причина за края на мечтите му в тазгодишния Australian Open.

Болки в областта на кръста пречупиха родния тенисист, като доведоха до поражение с 6:2, 4:6, 1:6, 2:6 от руската сензация Аслан Карацев. в четвъртфинала тази сутрин.

В третия и четвъртия сет Григор бе просто безучастен наблюдател на случващото се, като трудно сервираше и дори не успяваше да направи опит за връщане на съперниковите удари.

Със сигурност състояние, което няма как да превъзмогнеш. Нито пък да си конкурентен и да обърнеш мач от четвъртфинал на Големия шлем.

Оказва се, че травмата не се е появила в средата на мача, както изглеждаше отстрани.

Тя е измъчвала Григор и преди него.

Около два часа след края на драматичния, и за съжаление загубен мач, първата ни ракета проговори за проблема.

"Няма смисъл да крия каквото и да било.

Проблемът се появи вчера при обикновено движение. След това се повтори в началото на мача, продължи да се развива и стана постоянна. Това беше неговият ден. Нека продължим напред. Това е спортът.

Преди мача не можех да си обуя дори чорапите, държеше ме адреналинът и това, че е мач от Голям Шлем. Просто бях в страхотна форма преди това.

Да имаш проблем в гърба е ужасно, той е в основата на всеки удар. Сякаш ток минаваше през мен при всяко движение. Все пак отдайте заслуженото на Карацев, защот да не успее да стигне до финал.

Не обичам да се отказвам. Аз съм състезател. Когато си на корта, понякога не мислиш ясно. В края на третия сет просто не можех да се откажа, такъв съм. Ясно е, че съм разочарован, но мога единствено да приема положителното, да си почина няколко дни и да се върна на корта.".