Няколко дни преди началото на Откритото първенство на Австралия, Григор Димитров разкри пред местните медии, че има проблем с дясната си ръка.

Става въпрос за мехури по дланта му, които сериозно го затръдняват докато държи ракетата. Проблемът се е появил по време на АТР Cup, като горещият и сух въздух в Австралия през това време е усложнил ситуацията и се е получило неприятно възпаление.

"Последните вечери спя със специална ръкавица, която поддържа ръката ми влажна през цялото време. Така мога да я накисна и после всяка сутрин да отлепям мехурите от ръката си малко по малко. Така се случват нещата.

Трябва да се погрижа за тези мехури, тъй като през последните два или три дни ръката ми е възпалена до известна степен. Между двата ми мача в "Куйон" имах ден почивка, така че опитвам да разреша проблема. Ако оставим това настрана, съм готов.

Надявам се да се излекувам в следващите няколко дни. Грижа се добре за ръката си и се надявам да бъда на 100%", сподели той.

Днес Григор научи и съперникът си за първия кръг в Мелбърн. Това е световният №51 Хуан Лондеро от Аржентина. Първото тежко изпитание за родния тенисисти е Денис Шаповалов в третия кръг, а при евентуален четвърти мач, на пътя му най-вероятно ще се изрпави Роджър Федерер.

Все още не е излязла официалната програма за турнира, но мачът на Григор ще бъде на 20 или 21 януари, стига да няма проблеми с организация, причинени от мръсния въздух над Мелбърн.