Григор Димитров спечели първия си мач от турнира в Марсилия. Най-добрият български тенисист се справи в два сета с Хайс Брауер (Нидерландия), който е №116 в световната ранглиста - 6:3 и 6:2.

Това бе първа среща помежду има в кариерите им досега.

Димитров взе първите си две подавания на нула, а след това проби съперника си за 3:1. Първата ни ракета затвърди брейка за 4:1, а след това успя да затвори сета в своя полза, печелейки с 6:3.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ ПОБЕДАТА ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

Ситуацията с ранния пробив в полза на Григор се повтори и във втория сет. Българинът проби подаването на нидерландския си съперник в третия гейм, за да дръпне с 2:1, а след това спечели и собственото си за 3:1. Още един брейк, вече за 5:2, окончателно реши всичко в полза на родната звезда, който ликува с победа в два сета след и малко повече от час тенис във френския град.

По пътя към успеха нашенецът заби 8 аса и бе изключително убедителен на първи сервис, печелейки над 90% от точките си. Освен това той отрази и трите възможности за пробив, които нидерландския му противник имаше/.

В следващия кръг съперник на Димитров ще бъде Александър Бублик (Казахстан). Двамата ще излязат на корта във втори мач от програмата в петък - непосредствено след Микаел Имер и Хуберт Хуркач, които ще започнат не по-рано от 15:30 часа българско време.