Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че все още не е напълно сигурен за участието си в Откритото първенство на САЩ.

Турнирът от Големия шлем ще започне на 31 август, но заради пандемията от коронавирус, която много сериозно засегна Ню Йорк, по всяка вероятност на играчите ще бъдат наложени редица ограничения.

Такива вече бяха описани в протокол, разпратен на част от звездите и несъгласните са много.

"Предвид настоящата ситуация, е много трудно да се каже какво ще стане в Ню Йорк. Не мога да съм напълно сигурен, че ще бъда там. Но много неща може да се променят.

Трудно е за нас играчите, но мисля, че аз и другите тенисисти ще трябва да изчакаме с решението си с оглед на развитието на ситуацията. Ако нещата останат така, смятам, че много играчи няма да пътуват за турнира", коментира Димитров.

В сряда българският ас пристигна в хърватския град Задар, където през уикенда ще участва във втория турнир от веригата "Адриа Тур", организирана от номер 1 в света Новак Джокович (Сърбия).

Именно Ноле е най-краен в позицията си от всички водещи тенисисти и обяви, че няма да пътува за US Open при предложените към момента условия за провеждането му. Рафаел Надал е на подобна позиция, Ник Кирьос е категоричен, че няма да играе... 

Повечето играчи от Европа са изключително разколебани да пътуват. Симона Халеп, бивша №1 в света при жените, влезе в същия тон и обяви, че няма да играе.

Вторият етап от "Адриа Тур" е от петък до неделя, а Димитров, Джокович, както и другите тенис-звезди, които ще се включат в надпреварата - Марин Чилич, Борна Чорич и Александър Зверев, ще участват по-късно днес в демонстративен баскетболен мач срещу селекция на местния клуб БК Задар.

Преди дебютната надпревара в Белград миналия уикенд, Гришо, Ноле и останалите играха футбол на стадион на третодивизионен сръбски отбор като част от шоуто.