Григор Димитров се докосна до едно от величията на тениса. А и вероятно никога не е бил по-близо до бленувания от всеки играч Голям шлем. На една ръка разстояние!

По време на участието си в Откритото първенство на Австралия, завършило на осминафинал срещу Франсес Тиафо, Гришо намери време за среща с великия Род Лейвър.

И да получи малко копие от трофея в носещата името точно на австралиеца "Laver Cup", която българинът спечели през миналата есен като част от отбора на Европа срещу Света, в шоу в Чикаго.

"Имах щастието да съм в компанията на една истинска легенда", написа Григор в Туитър, публикувайки снимки от получаването на малката купа. Такава има за всеки от играчите на европейския тим, а 80-годишният Лейвър се погрижи да ги връчи лично.

Човекът, който награди Димитров, е един от двамата и последният тенисист в мъжката игра, който е печелил четирите турнира от Големия шлем в една календарна година.

И още нещо - правил го е два пъти (1962 и 1969 г.)!

Преди него го е постигал Дон Бъдж (САЩ, 1938 г.), но от Лейвър насам никой не е успявал да събере четирите титли в 12 месеца за Златен Голям шлем.

Григор продължава да мечтае за титла в поне един от турнирите, считани за връхна точка в тениса. Не е достигал и до финал в тях, но време пред него да го направи има предостатъчно.

Снимка: Twitter