В ролята си на бивш шампион от Мастърса в Синсинати, Григор Димитров е една от звездите в навечерието на тазгодишното издание.

Българинът триумфира в този турнир през 2017-а, като заедно с АТР финалите от същата година, това остават двата най-значими трофея във визитката му.

Димитров се изказа доста ласкаво за турнира и града, като също така сподели къде държи шампионския си трофей от 2017-а.

Българинът ще започне участието си на турнира утре вечер, когато се изправя срещу испанеца Роберто Баутиста Агут.

"Винаги е забавно тук, мисля, че бях на 19, когато за първи път дойдох, вече съм на 30, а не съм пропуснал нито една година. Миналата година бе тежко, трябваше да сме в Ню Йорк. Винаги съм имал чудесни резултати тук, турнирът сега ще е много конкурентен. Има много добри, много нови и млади тенисисти. Лятото е в разгара си. Най-хубавото е, че ще играем пред публика.

Ходил съм на всички възможни места наоколо, най-много се радвам на свободата, която имаме на този турнир, можем да живеем на различни места, има различни места и за хранене.

Шампионският трофей е У дома. Знам точно къде е. На библиотеката. Имам огромна библиотека и на нея поставям важни за мен неща от различни кътчета на света.

Бих искал да покажа повече от себе си, оценявам феновете ми, които ме подкрепят и в добро, и в лошо. Работя по някои неща и се надявам, когато те се случат, да имам и повече време да комуникирам с феновете", сподели родната тенис звезда.