Григор Димитров би трябвало отново да играе тенис в събота, 13 юни, след като не го е правил 106 дни. По последни информации от Белград, на втория ден от турнира Adria Tour, организиран от Новак Джокович, ще се включи българската звезда.

Засега няма програма и жребий, ясно е само участието в първия етап от надпреварата на Ноле - световен №1, Александър Зверев, Доминик Тийм, Гришо и Виктор Троицки.

Ако не за този уикенд, то със сигурност за следващите, които ще са пак в региона, се очаква да се включат Марин Чилич, Дамир Джумхур, Борна Чорич и т.н. Тези кръгове от своеобразната верига на Балканите следва да са на 20/21 юни в Задар (Хърватия), 27/28 юни в Черна Гора и 3/4 юли в Баня Лука, Босна и Херцеговина.

Турнирите не важат за ранглиста, естествено. Но са завръщане към играта, което феновете и самите играчи чакаха твърде дълго.

Григор Димитров изигра последния си мач на 29 февруари в Акапулко и загуби с 0-2 сета от Рафаел Надал в полуфинал там. Четири дни по-късно двамата се срещнаха и в шоумач в Атланта, САЩ, но там нямаше никакви правила и бе по-скоро атракция за пълната зала.

Така в събота, когато би трябвало да е на корта в Белград, Гришо ще е навъртял 106 дни без мач.

За първия етап на турнира се чакат пълни трибуни... доколкото могат да бъдат такива. Продадените билети бяха 2000 до неделя, но днес се очаква да бъдат пуснати още, като до петък, когато официално ще се открие Adria Tour, може да се мисли за запълване на около 3000 места в Тенис Центъра на Ноле в столицата на Сърбия.

Организаторите обещават да се спазва дистанция от 1,5 м между зрителите на трибуните.

Останалите желаещи фенове - а те са много, които не могат да вземат билети и да са край корта, ще гледат на видеостена в комплекса, където Джокович се е погрижил да има още музика, детски кътове и други забавления за един приятен уикенд.

"Евроспорт" пък договори излъчването на надпреварите от Adria Tour и още в събота би трябвало да гледаме Гришо на корта.