Григор Димитров ще трябва да играе два мача в рамките на днешния ден, ако разбира се успее да спечели доиграването си срещу Миомир Кецманович.

Вчера дъждът над Монте Карло прекъсна мача в началото на втория сет, когато Гришо водеше с 6:4, 2:1.

След дълго чакане стана ясно, че двубоят няма как да се изиграе в рамките на деня, като той бе насрочен за днес.

Доиграването ще започне не преди 13 часа наше време на "Корта на Принцовете", на който програмата стартира в 12 часа с мач между Алексей Попирин и Алекс де Минор.

След тях на корта излизат Гришо и Кецманович, а победителят в мача ще има кратка пауза, преди да трябва отново да излезе на същия този корт за мача си от третия кръг.

Това обаче ще важи и за съперника му в този трети кръг, защото миналогодишният финалист Холгер Руне също не успя да доиграе мача си срещу индиеца Сумит Нагал, който също ще се доиграва след 13 часа, но на централния корт.

Този мач бе прекъснат при същия резултат - първи сет за Руне и 2:1 в негова полза във втората част.

Така на този етап изглежда по-логично, че днес следобед може да има мач между Гришо и Руне за място на четвъртфиналите.

Иначе днес в Монте Карло безспорно най-интересн е мачът между Александър Зверев и Стефанос Циципас, които имат своето съперничество през годините. Този мач ще се проведе между двете излизания на Гришо на корта.

Новак Джокович пък ще играе срещу Лоренцо Музети, а правещият невероятен сезон Яник Синер ще има сблъсък срещу германеца Ян-Ленард Щруф.