Григор Димитров не успя да се изправи срещу Новак Джокович на първия турнир от серията "Адриа Тур" в Белград, но това ще стане факт на второто събитие - в хърватския град Задар. Най-добрият български тенисит попадна в група А, където са още Джокович, Борна Чорич (Хърватия) и Педжа Кръстин (Сърбия).

В група В пък са Александър Зверев (Германия), Андрей Рубльов (Русия), Марин Чилич (Хърватия) и Данило Петрович (Сърбия).

Всеки от участниците ще има по два мача в събота, а в неделя предстоят по още два двубоя. За финал се класират победителтие от двете групи.

Първата ракета на България пристигна в адриатическия град в сряда, след като прекара няколко дни в родния си Хасково, където се видя с роднините си и бе в компанията на личния си треньор Крис Гро.

На официалната пресконференция Димитров и останалите участници се срещнаха с Бисерка Петрович - майка на покойната баскетболна легенда Дражен Петрович. Тя подари на Джокович потник на сина си, който остава един от най-великите европейски играчи в историята.

Мачовете от съботната програма ще започнат в 15:00 часа българско време. Днес Гришо ще играе с Чорич и Кръстин, докато утре ще се изправи срещу Джокович.