Григор Димитров загуби и втората си среща на Ultimate Tennis Showdown 2 в Ница. След като вчера не успя да надделее срещу Ришар Гаске (Франция) и отстъпи с 0-4, днес №19 в света показа по-солидна игра, но и тя не стигна срещу Фелисиано Лопес (Испания) и Гришо регистрира второ поредно поражение, този път с 2-3 и вече няма шанс за излизане от групата си.

Все пак той ще потърси успеха срещу Алексей Попирин от Австралия, който е възпитаник на организатора Патрик Муратоглу.

Испанският ветеран бе начело през цялата първа четвърт, а Григор се доближи до него едва на два пъти - при 2:3 и 3:5. После Лопес се откъсна напред с 4:10, а макар Димитров да скъси изоставането си до 7:11, три поредни точки отново изстреляха съперника напред за 7:14. Тази част отиде на сметката на 38-годишният ибериец и Гришо я загуби с 9:17.

Ролите бяха разменени и българинът поведе рано във втората четвърт - първо с 3:1, а след това и с 5:3. Лопес обаче си върна превъзходството и след няколко силни минути пак поведе - 6:10. Димитров пак показа увереност и със своя силна серия изравни до 10:10 след чудесен ретур. По-малко от минута преди края бе фиксирано ново равенство (14:14), а воле извън очертанията на корта на Лопес доведе до 15:14 за Григор и 1-1.

В третата част първата ракета на България стигна до пълен обрат в резултата. Той отново поведе с 3:1 рано в тази четвърт благодарение на двойна грешка на съперника, а солиден сервис му осигури аванс от 5:1. Испанецът не се отказа и се върна в играта при 6:6, но Григор показа концентрация и хъс, за да спечели с 16:12 и да поведе с 2-1.

Последвалата четвъртина бе най-оспорвана от всички до момента. Димитров се озова в ролята на догонващ рано-рано при 0:2, след което успя да изравни за 6:6 и да поведе преди Лопес да изравни от своя страна - 7:7 след три поредни точки. Опитният испанец тотално наложи волята си в оставащите минути, за да изравни до 2-2 след 12:16.

 Напълно в духа на турнира, тайбрекът също бе различен. Спечели този, който първи стигна до две поредни точки и за съжаление това не бе Димитров. Лопес си осигури мачбол след първи сервис, а двойна грешка на Григор доведе до победа на испанеца.