Слуховете, че Данте Ботини ще е новият треньор на Григор Димитров се засилват все повече.

Преди седмица медии в Южна Америка твърдяха, че аржентинецът със сигурност започва работа с Гришо, макар Ботини все още да не бе обявил раздялата си с чилиеца Николас Джари.

Ботини обаче публикува снимка на паспорта си и билет за Ница, уточнявайки обаче, че отива в Монте Карло. Той също така добави и текст "Ново приключение".

Очаква се в близките дни партньорството между Ботини и Димитров да стане официално.

Аржентинецът бе треньор на Кей Нишикори в продължение на 9 години, като изведе японеца до 4-о място в ранглистата, също така му помогна да се класира на финал в Големия шлем през 2014-а, когато Нишикори спори за титлата на US Open.

В края на миналата година Ботини започна работа с чилиеца Николас Джари, който изненадващо получи 11-месечно наказание за употреба на допинг, което тотално обърка плановете им.

Новината за треньорска смяна в лагера на Григор Димитров едва ли би изненадала някого. Първата ни ракета и настоящият му наставник Крис Гро все още не са обявили официално раздялата си, но германецът не бе в бокса на първата ни ракета за последните няколко турнира от годината.