Григор Димитров призна, че не е бил в най-доброто си състояние на старта на Мастърса в Монте Карло, но все пак е успял да стори достатъчно, за да тръгне с победа.

Все пак срещу опонент като световния №138 Валентин Вашеро, Гришо можеше да си позволи и да не е в оптималното си игрово състояние.

Самият той каза, че още на загрявката не е бил добре и е усещал преумора от тежките турнири отвъд океана, но е успял да стори нужното за победата в Монте Карло.

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК >>>

"Много труден мач у дома. Не бях в най-доброто си състояние, но се справих. Виждам Ваалентин почти всеки ден, тренираме заедно, все пак живеем на едно и също място.

Бях далеч от най-доброто си ниво, но има доста неща, които мога да правя в тези моменти. Това ми помогна да повиша нивото си, което бе най-важното.

В такива моменти още от загрявката усещаш, че нещата не са оптимални. Когато тялото ти е изтощено, започват и менталните проблеми, но в тези моменти трябва да дадеш още и още от себе си. Благодарен съм, че взех този мач. Далеч съм от най-доброто си състояние, но се надявам тази среща да ми помогне".