Григор Димитров говори накратко пред американския сайт Tennis World след отпадането му в Барселона в средата на седмицата.

Ето какво сподели пред репортерите от специализираното издание по няколко теми първата ни ракета.

"Така нареченото "Следващо поколение" или нещо такова... Никога не съм бил фен на това - казва Димитров. - Когато аз навлизах в играта, на 17-18 години, играех в същите тези турнири на ATP.

Помня, че един от първите бе в Ротердам. Там се роди и сравнението с Роджър... Това е едно ненужно натоварване върху раменете на който и да е млад играч. Никой не бива да бъде сравняван с друг състезател.

Да, може да имаме някои сходства един с друг, но всички сме различни. Точно това му харесвам на спорта ни, всеки е различен като стил на игра, както и какви сме извън корта. А се борим за едни и същи постижения!".

Димитров коментира и това, че най-силните тенисисти и през това десетилетие са хора, минали 30-ата си годишнина. Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович са лидерите в елита.

"Гледаш тези играчи и виждаш, че играят най-добрия тенис в живота си - казва Гришо. - Тялото ти понякога узрява по-бавно, а психиката ти, настройката ти се променя.

Някои неща се случват с теб в живота извън корта, а всичко това те прави по-силен, по-опитен с годините. Тази зрялост идва при различни играчи в различен момент от кариерата им."