Григор Димитров ще посегне към място на осминафинал и прескачане във втората седмица на "Ролан Гарос" днес, когато в следобедните часове се изправи срещу Роберто Карбайес Баена от Испания. Първата ни ракета ще търси трета победа на турнира от Големия шлем в Париж, където още не е дал сет на противниците си.

Мачът е трети поред в програмата на корт "Симон Матийо", което означава стартов час не преди 16-16,30 часа. Особено, ако в плановете не се намести отново дъждът, който неизменно в последните дни е фактор на "Ролан Гарос".

Ако няма забавяне в програмата, ще изчакаме търпеливо мачовете Кевин Андерсън - Андрей Рубльов от мъжката програма (започва в 12 ч наше време) и Клара Бюрел - Джън Шуай при жените. След тях на корта идва времето на Григор и Роберто, като ще я предава БНТ 3.

Съперникът е №101 в ранглистата, докато Димитров в момента заема позиция №20. Двамата не са играли досега един срещу друг.

Определено българинът е фаворит в мача според букмейкърите, но при условията в Париж в този най-странен, есенен "Ролан Гарос", всяка такава прогноза носи риск.

Дъжд, вятър, студ... Цвети Пиронкова игра с клин и дълъг ръкав в петък, когато зъзнаха на корта с Барбара Крейчикова в техния двубой от третия кръг (българката отпадна).

Григор знае, че влизане във втората седмица на турнир от Шлема е стандартът, който трябва да преследва. А и стимулът, че там го чака победителят от мача на Аляз Бедене и Стефанос Циципас, изглеждаш съвсем не като страшилище, е не малък фактор.

Ето и най-интересното от програмата на "Ролан Гарос" в събота:

Корт "Симон Матийо", начало в 12 ч

1. Кевин Андерсън - Андрей Рубльов

2. Клара Бюрел - Джън Шуай

3. Григор Димитров - Роберто Карбайес Баена

Корт "Филип Шатрие", начало 12 ч

1. Матео Беретини - Даниел Алтмайер

4. Новак Джокович - Галан Риверос

Корт "Сюзан Ленглен", начало 12 ч

1. Роберто Баутиста Агут - Пабло Карено Буста

2. Аляз Бедене - Стефанос Циципас

3. Петра Квитова - Лейла Фернандес.