Григор Димитров говори пред предаването "Преди обед" на bTV, където в третата част говори за хобитата си и плановете след тениса.

Сподели, че иска да се занимава с много други неща и че тенисът по принцип пречи на личния живот. Заговори и за отношенията си с Никол Шерцингер.

"С времето ще мога повече и повече да разкривам кой съм. Хората около мен казват, че знаят и аз искам да покажа, че съм нещо повече от тенисист.

Искам да направя филм, академия, обичам да пиша, обичам модата. Има толкова много неща. Защо да не създавам дрехи? Обичам да рисувам. Не искам да разкривам всичко. Прекарвам и време с мои двама приятели, художници. Това ми е като хоби, успокоява ме. Обичам такава атмосфера - мисълта да стане реалност. Хора, искащи да изкарат нещо от себе си - това е една от големите мистерии."

Тенисът пречи на личния живот, пречи да бъдеш добър приятел, едва виждам семейството ми. Разбира се, имам приятели, те са от години. Когато сме заедно, не се говори за тенис. Не можеш да планираш ваканция, почивки. Знаеш къде ще си всяка седмица.

За Никол: "Всичко идва до това как се разбереш с даден човек. Аз съм казал, че тенисът е на първо място, това мога да дам в момента. Или го приемаш, или не. Тя по често идва при мен.

На въпрос дали Григор иска да създаде семейство, той отговори: "В момента имам толкова много други цели, но един ден... Винаги си мисля по празниците за такива неща. Бих оценил да имаш деца и да си със собственото си семейство по празниците. В момента вълната за деца е малко по-встрани. Има време за това."